Aktivity Lipno

Pohled na Lipenskou přehradu vás okouzlí v zimě i v létě. Každé období v této lokalitě vám nabídne nepřeberné množství aktivit, ze kterých můžete vybírat. Nestačí vám čas na všechno, co jste si naplánovali? Nebuďte z toho smutní, rádi vás přivítáme v JBX Resort Apartments Lipno na vašich dalších cestách při objevování krás Lipna a jeho okolí.

Lipno nad Vltavou

V druhé polovině 20. století se Lipno nad Vltavou proměňuje na rekreační středisko, které se stává největším na Lipenské přehradě. Je tu největší koncetrace atrakcí, pohostinských služeb a možností sportovního vyžítí. Tato lokalita je výborným výchozím bodem pro výlety za kulturou, jako zámek Český Krumlov nebo klášter ve Vyšším Brodě, a pro rodinné výlety na různé naučné stezky, kterých je v okolí velké množství.

Aktivity přímo v Lipně nad Vltavou

Na jaké aktivity se můžete těšit přímo v Lipně nad Vltavou? Bechpochyby nejvyhledávanější a nejoblíbenější je Stezka korunami stromů, kam snad zavítá každý dovolenkář z širokého okolí. Z tohoto místa se vám naskytne jedinečný výhled na Lipenskou přehradu. Mezi další populární aktivity patří bobová dráha a nedávno otevřené Království lesa. Za chmurného počasí můžete navštívit Aquaworld Lipno a v zimním počasí jsou pro vás přichystané upravené sjezdové tratě ve Skiareálu Lipno. Nechceme být až moc pyšní, ale troufáme si tvrdit, že Lipno nad Vltavou je místo téměř neomezených možností a každý si zde přijde na své.

Aktivity v okolí Lipna

Pokud vás láká objevovat poklady v okolí Lipna nad Vltavou, tak se můžete těšit hned na několik možných aktivit. Mezi turistické možnosti se nabízí například Čertova stěna vzdálená pouze pár kilometrů. Další možností je výlet do Volar, kde se nachází Soumarské rašěliniště. Volary jsou také známé Volarským muzeem. O kus dále můžete pokračovat do Boubínského pralesu a vystoupat na rozhlednu Boubín. Za návštěvu určitě stojí také Vyšší Brod, kde se nachází Poštovní muzem. Z Vyššího Brodu také vede příjemná lesní cesta podél vodopádů. Možností se nabízí hned několik a každý si určitě vybere aktivity podle svého gusta.

Možnosti dalších aktivit pro vás odhalujeme v sekci "Léto" a "Zima". V případě deštivého počasí pro vás máme připravenou sekci aktivit "V dešti".

LETNÍ AKTIVITYZIMNÍ AKTIVITYAKTIVITY V DEŠTI